Pastinaak
Pastinaak is een groente die veel mensen niet kennen, maar ik weet niet anders dan dat pastinaak al sinds dat ik biologische producten eet (en dat is al heel lang) wordt verkocht in natuurvoedingswinkels.
Pastinaak lijkt wat smaak betreft op wortel want het is zoet, maar heeft toch een heel eigen smaakje. Gewoon eens uitproberen!
Lekker is om pastinaak in stukjes te snijden en te bakken in wat (goede) olie met uien. Meestal blus ik het af met een heel klein beetje water als de uien glazig zijn geworden, en laat ik het nog even sudderen. Je kan er ook blokjes wortel aan toe voegen.
Lekker bij een graangerecht. Het is zoetig dus je kan het goed combineren met een pittig bonengerechtje erbij.
Spannender, maar ook heerlijk, is het om er een salade mee te maken: rasp de pastinaak grof en combineer met plakjes of stukjes peer en/of paprika en veldsla. Ook hier kan je weer naar hartelust zelf dingen uitproberen nu je de zoete smaak van pastinaak hebt leren kennen.
Veel plezier met experimenteren!