sperzie-bonensalade met feta

Een lekker en eenvoudig bijgerechtjeVoor 4 personen:
Was en breek 400 gram SPERZIEBONEN en kook ze (nét onder water) met een mespuntje ZOUT in ongeveer 20 minuten gaar. Snipper een UI. Klop in een kom een sausje van 1 eetlepel (WIJN)AZIJN of BALSAMICO, 4 eetlepels (OLIJF)OLIE, een beetje PEPER, een mespuntje ZOUT, en de gesnipperde ui. De bonen afgieten en in een slakom iets laten afkoelen. Dan het sausje erdoor scheppen. 75 gram FETA in stukjes snijden en met 2 eetlepels fijngehakte verse ( of 2 theelepels gedroogde) BASILICUM door de boontjes mengen.

De salade minstens 2 uur in de koelkast zetten, zodat het sausje er in kan trekken. Ongeveer 20 minuten voor gebruik uit de koelkast halen. 3 eetlepels ZONNEBLOEMPITTEN/PIJNBOOMPITTEN roosteren (niet te heet en te lang, ze moeten een heel lichtbruine/gele kleur houden), en vlak voor het opdienen over de salade strooien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *