spaghetti met boerenkool

Hieronder eens een heel andere bereidingswijze van boerenkool dan je waarschijnlijk gewend bent. Schroom niet dit gerecht voor te zetten aan mensen die die niet zo van de heel licht bittere smaak van boerenkool houden. Dikke kans dat ze het op deze manier klaargemaakt wel heel lekker vinden!
Voor ongeveer 4 personen:
Rooster 50 gram PIJNBOOMPITTEN in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Was en droog 500 tot 600 gram (of 2 pakjes gesneden- hoeft niet gewassen te worden-) BOERENKOOL. Verwijder nerven bij hele bladeren en hak het redelijk fijn. Verhit een koekenpan met een paar eetlepels OLIJOLIE op een hoog vuur en voeg de boerenkool met een beetje ZOUT en PEPER toe. Roer dit regelmatig om.

Kook ondertussen 350 gram SPAGHETTI volgens de aangegeven manier op de verpakking. Voeg aan de boerenkool na ongeveer 5 minuten 2 tot 4 grofgehakte tenen KNOFLOOK en 6 grofgesneden BOSUI( of 2 kleine gesnipperde uien) toe. Doe er na 3 minuten de pijnboompitten en 500 ml GROENTEBOUILLON bij. Breng het even aan de kook zodat de kool gaart en slinkt. Strooi er 100 gram (geraspte) PECORINO overheen en laat het met een deksel op de pan nog een minuutje smoren. Breng op smaak met peper en zout en een snufje NOOTMUSKAAT. Giet de spaghetti af en meng er een flinke scheut goede olijfolie door.
Meng de boerenkool voorzichtig door de spaghetti.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *