pompoensoep

Een lekkere pompoensoep is zó gemaakt

Schil een POMPOEN. Soms lukt dat met een dunschiller. Daarna in parten snijden Ook een goede methode is om de pompoen éérst door midden te snijden en dan in punten die hanteerbaar zijn en die je goed kunt schillen. Schep of snij de pitten en draden eruit (je kan ze ook mee laten koken en aan het eind er uit zeven). Snij de geschilde punten in blokjes (van ongeveer 3 cm). Doe ze in een pan met 0,75 tot 1 liter water en 2 blokjes GROENTEBOUILLON. Voeg ringetjes van 1 grote PREI en/of stukjes UI ( 2 uien) en een teentje geperste KNOFLOOK toe. Verder kan je specerijen als KERRIE óf gemalen KORIANDER (1 à 2 theelepels ) en een LAURIERBLAADJE toevoegen. Ongeveer een half uur koken. Met een blender alles fijnmaken, maar vergeet niet eerst de eventuele pitten en het laurierblaadje er uit te zeven. Bij het serveren kan je ROOMKAAS of CREME FRAÎCHE ( dat is een volle zure room die je mee kan koken in gerechten) op tafel zetten. Liefhebbers kunnen een klein klontje door de soep roeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *