speltbulghur en freekeh

Tips en basisbereiding van freekeh en (spelt)bulghur

De basisbereiding van speltbulgur en freekeh is zeer eenvoudig.

Per persoon ongeveer 50 gram van een van de granen overgieten met -of toevoegen aan 150 ml kokend water. Een klein beetje zout of bouillon en een druppeltje olie toevoegen, even doorroeren en ongeveer 20 tot 25 minuten laten wellen of op een heel laag pitje laten staan.

Daarna kan je er van allerlei lekkers aan toevoegen, zoals voor een salade bijvoorbeeld: beetje citroensap, blaadjes munt, stukjes tomaat (eventueel linzen) en een scheutje olijfolie.

Je kan het toevoegen aan een stevige lekker gekruide soep.

Als graangerecht bij of in een warme maaltijd is het lekker om uien, en/of prei, geraspte wortel (eventueel gare bloemkoolroosjes) gebakken in zoetige kruidige specerijen toe te voegen aan de gare bulghur of freekeh.

Als ontbijt voeg je wat meer water of melk of graanmelk toe en maak je het af met nootjes, stukjes appel, rozijnen, snufje kaneel,
of… wat je maar kan bedenken!

Veel plezier met het ontdekken van deze heerlijke en gezonde granen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *