paksoi

Een eenvoudige bereidingswijze van paksoi.

Paksoi, daar kan je een simpel, maar lekker groente-bijgerecht mee maken! Een  niet al te grote PAKSOI is genoeg voor twee personen. Verder een KNOFLOOKTEEN, een VLEESTOMAAT en een kleine RODE PAPRIKA.
Snij eerst de paksoi, de paprika en de tomaat in fijne of grove reepjes/ blokjes. Giet wat olie of kokosvet in een koekenpan. Doe daar de geperste knoflook bij. Direct daarna de paksoi met het aanhangende water en de blokjes paprika en tomaat. Naar eigen smaak op een middelhoog vuurtje laten bakken en ondertussen goed omroeren: bij kort bakken  is de paksoi knapperig en half rauw. Even langer slinkt het snel en is het wat zachter maar nog wel knapperig. Aan het eind kan je er nog bijvoorbeeld kleine blokjes geroosterd (oud) brood , of mozzarella of pijnboompitjes overheen strooien. Simpel en snel klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *