koolrabi

Tips en een bereidingswijze voor koolrabi

Je kan koolrabi zowel rauw als gekookt of gestoofd eten. Je kan ook een paar aardappels in de stamppot vervangen door blokjes koolrabi. De smaak is heel licht koolachtig, en lekker sappig.
Rauw: rasp een (gedeelte van) koolrabi en voeg bijvoorbeeld wat geraspte appel en/of wortel en/of plakjes augurk toe. Ook lekker is om in een kopje wat roomkaas en zure room door elkaar te roeren en dat aan de salade toe te voegen.
Gekookt/gestoofd: snijdt een koolrabi in blokjes en kook in een klein laagje water ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Bak in een koekenpan een heel klein beetje knoflook, een paar gesneden stengeltjes bosui (ook in de aanbieding) en voeg de blokjes toe. Even bakken en aan het eind een eetlepel roomkaas erdoorheen roeren. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *