groenten-stoofpot

groenten-stoofpot met aardappelen en peulvruchten

Verwarm in een pan met een (liefst) dikke bodem een paar eetlepels olie. Voeg daar vervolgens een kruidenmix (bijvoorbeeld Tajine Maroc of een eigen combinatie van bijvoorbeeld -chili-peper, koriander, komijn, knoflook en/of gember aan toe, en een snufje zout. Daarna komen de groenten. Ik snijd ze voor een stoofpot altijd vrij grof, maar als je fijn gewend bent kan dat natuurlijk ook. Bak daarin een ui en/of prei, stukjes rode paprika en blokjes aardappeltjes. Daarna stukjes wortel. Voeg zoveel water toe dat de aardappeltjes net onder water staan. Deksel op de pan en laten smoren. Voeg na ongeveer 10 minuten een in stukken gesneden paksoy en/of stukjes bleekselderij toe. Smoor het geheel met een deksel op de pan nog ongeveer 5 à 10 minuten of tot de aardappeltjes net gaar zijn.
Voeg dan nog je lievelings peulvruchten toe, zoals linzen of nierbonen uit pot of blik. Verwarm nog even. Lekker met stukken brood en een frisse salade. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *