gevulde courgettes

Gevulde courgettes uit de oven

Voor 4 stuks:
2 middelgrote COURGETTES doormidden snijden en het vruchtvlees eruit schrapen. LENTE-UITJES (of 1 UI) fijnsnijden en in een beetje OLIE glazig bakken samen met het vruchtvlees en twee in blokjes gesneden TOMATEN. Voeg 100 gr gare RIJST of LINZEN(uit potje) toe, samen met 1 eetlepel gehakte VERSE MUNT, 1 eetlepel gehakte PETERSELIE, een mespunt KORIANDERPOEDER , 25 gram ROZIJNEN en 25 gram zoute PINDA’S of PIJNBOOMPITTEN of wat BROODKRUIM toe. Breng dit op smaak met wat PEPER en ZOUT. Verwarm de oven voor op 200C. Vul de halve courgettes met de vulling en plaats ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi er eventueel wat geraspte KAAS overheen. Voeg dan water aan de overschotel toe zodat de courgettes half onder staan. Pers een halve CITROEN uit en giet het sap over de courgettes. Bak alles in ongeveer 25 minuten beetgaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *