courgette-soep

Van courgette kan je heel gemakkelijk soep maken

net als broccoli trouwens. Je kunt dit recept ook voor broccolisoep gebruiken. Neem dan 1 grote of twee kleine broccoli-struiken)). Bovendien kun je daar eindeloos mee variëren.
Basis-soepje gaat zo: Schil en snij TWEE UIEN in kleine stukjes. Was TWEE middelgrote COURGETTES (schillen hoeft niet, maar kan wel) Snij ze in (vrij grove) blokjes. Doe ze samen met ongeveer 750 ml water en de uiensnippers in een pan samen met de benodigde GROENTE-BOUILLONPOEDER of-BLOKJES (zie verpakking).
Kook de soep ongeveer 20 minuten.
En dan begint het grote variëren! Je kan de soep zo laten, maar er ook allerlei lekkere smaakjes aan toevoegen, zoals pesto, en/of roomkaas, crème fraîche (=kook zure room), verse kruiden, geraspte kaas, andere groenten. Noem maar op, er valt veel mee te experimenteren.
Aan het eind wel even met de blender er doorheen, dan heb je een soepje dat lekker romig is en kinderen graag mee eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *