butternut

Met Butternut (Flespompoen) kan je alle kanten op.

Butternut is heel erg vergelijkbaar met de welbekende oranje pompoen, maar de bite is wat steviger. Net als pompoen kan je er heel gemakkelijk zelf allerlei recepten mee bedenken, als je rekening houdt met de wat zoetige smaak.
Schil de BUTTERNUT en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm.
Bak 1 PREI of een paar UIEN in wat OLIE in een pan met een dikke bodem en voeg wat SPECERIJEN zoals koriander, peper, paprikapoeder, komijn en/of kurkuma toe. Voeg een snufje ZOUT toe. Doe de blokjes butternut erbij en wat water. Lekker laten sudderen. Na ongeveer 25 minuten of als de blokjes beetgaar zijn kan je er zure room, geraspte kaas, of mascarpone naar smaak aan toevoegen. Als je zin hebt in iets pittigers kan je er, in plaats van de room en kaas, een chilisausje door doen om het gerecht eens een heel ander, pittig karakter te geven. Lekker bij lintmacaroni oftewel tagliatelle, en een frisse lichte salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *