broccoli

broccolisoep of -saus

Broccoli gebruik ik erg veel en vind ik super gemakkelijk om iets mee te maken.
Wat ik bijvoorbeeld vaak doe is er een soep of saus van maken. De saus gebruik ik dan als vulling voor lasagne. Je kan het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt.
Simpel is: broccoli in stronkjes snijden, en in een pan met water( een laagje van een paar centimeter, je kan altijd nog water toevoegen) doen.
In de stronk zitten veel waardevolle voedingsstoffen. als je die van zijn taaie schil ontdoet kan je die in stukjes snijden en mee koken. Voeg een half theelepeltje groentebouillon toe of voor de soep per halve liter water één blokje en kook tot het gaar is.
Dan blendeer ik het geheel tot een soep of een (=dikker) saus.
Dat is de simpele methode, op zich al lekker genoeg, maar ik voeg er meestal nog van alles aan toe. Per keer verschillend, maar bijvoorbeeld: room, kaas, pesto, uien of prei die ik meekook, allerlei groene kruiden, zoals tijm of bieslook. Laat je fantasie gaan, er is veel mogelijk!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *