aardappelschijfjes op zijn Italiaans

Aardappelschijfjes met rozemarijn uit de oven

Schil de hoeveelheid nieuwe AARDAPPELEN die je nodig hebt en snijdt ze in plakjes van maximaal een halve centimeter. Kook ze ongeveer 10 minuten in een laagje water met wat ZOUT. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Giet ze af en vet een of meerdere ovenschalen in met een laag (olijf)OLIE ( niet te weinig. ongeveer 1 à 2 eetlepels olie, afhankelijk van de grootte van de schaal). Voeg de aardappelschijfjes toe. Strooi er wat ROZEMARIJN, gedroogd of vers, over. Eventueel kan je ook nog een klein stukje geperste KNOFLOOK toevoegen als je hier een fan van bent. Schep alles even om. De schaal of schalen in de oven zetten en ongeveer 30 minuten laten bakken of tot er een goudbruin korstje aan de aardappelschijfjes zit. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *