Veganistische bietenburger

Gelukt! Een bietenburger naar eigen recept.

Eindelijk tevreden over mijn eigen recept voor een veganistische bietenburger. Ook het thuisfront kon deze burger zeer waarderen.
Voor twee burgers:
Rasp een middelgrote GEKOOKTE BIET in een kom.
Voeg daar ongeveer 100 gr TOFU NATUREL aan toe, fijnmaken met een blender of vork.
Een teentje geperste KNOFLOOK.
Een paar druppels CITROENSAP.
Blaadjes fijngesneden VERSE BASILICUM.
Naar smaak (ongeveer een half theelepeltje) KRUIDENZOUT.
Een eetlepel PIJNBOOMPITTEN.

Roer alles eerst goed door elkaar en voeg er dan ongeveer 100 gram FIJNE HAVERVLOKKEN (havermout) aan toe tot het een massa wordt met de stevigheid van kwark. Je moet er burgers van kunnen vormen, maar de massa moet niet té droog zijn. 
De burgers bakken in een koekenpan met een laagje ( al hete) olie.
Voor deze burger kan woest gevarieerd worden met ingrediënten. Door er een laagje (geiten)kaas op te leggen tijdens het bakken bijvoorbeeld of door kaas te verwerken in de burger. Je kan allerlei ingrediënten toevoegen of vervangen.
Zolang je in de gaten houdt dat als je bieten als basis neemt er in ieder geval frisse (zuur) en hartige (zout) ingrediënten verwerkt zijn. De burger krijgt dan wat pit.
Veel succes ermee, Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *