Knolselderijblokjes in sinaasappelsaus

Knolselderijblokjes in sinaasappelsaus

Nodig heb je:
1 knolselderij, 200ml vers geperste sinaasappelsap( niet te zuur),het oranje van de schil van 1 kleine sinaasappel, klein stukje pijpkaneel of 2 plakkjes verse gember, 1 eetlepel arrowroot, 1 eetlepel honing, 1 flinke klont (room)boter.

Doe de helft van de sinaasappelsap in een niet te kleine pan. Voeg daarbij de oranje schilletjes en het stukje kaneel of de gember. Verwarm de saus langzaam totdat die kookt en zet het vuur uit. Laat de saus ongeveer 10 minuten staan en haal dan de schillen en de kaneel of gember er uit. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Doe ze in de pan bij de saus en kook ze in ongeveer 15 à 20 minuten bijtgaar.
Als de pan dreigt droog te koken, voeg dan steeds een beetje water toe en roer af en toe om. Voeg ondertussen 1 eetlepel arrowroot en 1 eetlepel honing toe aan de andere helft van de sinaasappelsap. Roer goed tot het oplost. Giet dit sausje bij de knolselderij in de pan. Roer er nog een flinke klont boter doorheen en schep het geheel een paar keer om tot alles goed verdeeld is.
Warm het nog even op als dat nodig is ( laat het niet koken)
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het fantastische uitgebreide kookboek
‘Gezond lekker eten’ van Vreni de Jong en Irmela Kelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *