Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

Een leuke en gemakkelijk te maken variatie op de oerhollandse versie is dit recept met Italiaanse kruiden:

Voor 4 personen heeft u nodig:
1 bloemkool, 2 (rode) uien, 1 teentje knoflook, olie, ongeveer 70 gr tomatenpuree, 800 gr tomatenblokjes vers of uit blik, 1 groentebouillonblokje, Italiaanse kruiden (gedroogd uit zakje), 175 gr geraspte kaas of parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
De stronk van de bloemkool snijden en de bloemkool in zijn geheel beetgaar koken.
Uien en knoflook fijn snijden en in een pan met olie fruiten. Tomatenpuree en tomatenblokjes erbij doen( als het verse tomatenblokjes zijn een klein beetje water in de pan erbij doen om het geheel af te blussen).
Het bouillonblokje er in verkruimelen en alles even laten koken tot het wat indikt.
Naar smaak wat zout, peper en italiaanse kruiden toevoegen.
De bloemkool in een ovenschaal doen, de saus eroverheen gieten en over het geheel de kaas strooien.
Alles 15 minuten in de oven zetten.

U kunt dit serveren met een pasta en vegetarische balletjes

Alle producten zijn in onze winkel biologisch verkrijgbaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *